Kettu on koiraeläimiin kuuluva, monenlaisiin ympäristöihin sopeutuva hyötyeläin, joka pitää jyrsijäkannat kurissa niin maalla kuin kaupungissakin — mm. citykanien kannat räjähtäisivät ilman citykettuja.

Ketun näkee liikkuvan enimmäkseen hämärän aikaan, eikä ketuista ole vaaraa ihmisille.

Ketun vanha nimi suomessa on repo. Lapsille voitiin kertoa Pohjois-Suomessa, että revontulet syntyvät, kun kettu huiskii hankia hännällään.

Meille tutun punaketun värimuunnosta, hopeakettua, on tarhattu Suomessa turkiseläimenä vuodesta 1910.

Turkistarhalla ketulla on häkissä oltava tilaa 0,8 m. Eläintarhoissa ketuilla, supikoirilla ja naaleilla on oltava ulkotarha, jonka pinta-ala on vähintään 600 m². Jo näistä tilavaatimuksista näkee, miten kestämätöntä turkistarhaus on eettisesti. Sen aika olkoon ohi mahdollisimman pian!