Kissat herättävät keskustelua. Kuuluuko kissa sisäkissaksi ja ulkoilutettavaksi vain tiukasti valvottuna? Vaiko liikkumaan vapaasti esimerkiksi maatilan pihapiirissä hiirten luomutorjujana? Voisimmeko kysyä kissalta itseltään, mitä hän tahtoo, ja järjestää hänen elämänsä sen mukaan? Mikä ettei!

Olennaista on, että kissasta pidetään huolta, ei jätetä heitteille, huolehditaan kissan ja – mahdollisuuksien mukaan – muiden eläinten turvallisuudesta, ei päästetä lisääntymään hallitsemattomasti ja tarjotaan kissalle elämä, jossa se voi toteuttaa hyvinvoinnilleen tärkeää käyttäytymistä. Eläinlakiin on harkittu kissojen pakollista sirutusta ja rekisteröintiä, millä voitaisiin parantaa kissojen arvostusta.

Tuula Ojala-Nurmi pitää blogia lukuisista karvaisista perheenjäsenistään, joille hän haluaa tarjota hyvän elämän.  Koiria ja Pessi-kissaa ei jätetä kotiin vaativienkaan reissujen ajaksi, vaan rakas lauma kiertää mukana vaelluksilla kansallispuistoissa.

Tuula kertoo valinneensa Reissukissa-Pessin tarinoiden päähenkilöksi korostaakseen sillä kissojen asemaa. ”Kissa ei ole vain kissa, vaan ihan yhtä arvokas perheenjäsen kuin koira. Haluan myös näyttää, että on muutakin kissanelämää kuin pelkän sisäkissan tai vapaasti yksinään kulkevan ulkokissan. Kissakaveria ei hylätä!”

Lisää hyvän mielen tarinoita Pessistä voi lukea blogissa Reissukissa-Pessi ja Koirajengi. Kuvassa Pessi ja koirat Suomen kansallismaisemassa Ukko-Kolilla.

Teksti: Riitta Salmi, Eläinvihreiden hallitus
Kuva: Tuula Ojala-Nurmi